Uiensoep en croûte

4
50 min-
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 °C . Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin de uien met de tijm, het zout en de suiker ca. 15 min. tot ze goudbruin zijn. Schep goed om. Schenk de fond erbij met het water en breng de soep aan de kook.
  • 2 Temper het vuur en laat de uiensoep nog ca. 10 min. zachtjes koken. Schenk de soep over in een platte schaal, bijvoorbeeld een ovenschaal, en laat afkoelen. Verdeel de koude soep over ovenvaste soepkommen en strooi de kaas erover.
  • 3 Leg over elke soepkom een plak bladerdeeg en druk het deeg goed vast aan de randen van de soepkom. Meng het losgeklopte ei met de melk en het deeg ermee.
  • 4 Zet de soepkommen in de voorverwarmde oven en bak het deeg in ca. 25 min. goudbruin. De soep warmt tegelijkertijd op.

Uiensoep en croûte is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Vijgentaartje
Bekijk recept
Homemade stroopwafels
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept