1 Snijd met een dunschiller 2-3 repen van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Breng het water met de suiker, de vanillesuiker, het kaneelstokje, de repen sinaasappelschil en het -sap aan de kook. Schil intussen de peren.
2 Zet de peren in het stoofvocht. Ze moeten net bedekt zijn; voeg indien nodig extra water toe. Breng aan de kook.
3 Draai het vuur laag. Stoof de peren in 45 min. gaar, tot de punt van een scherp mes gemakkelijk door het vruchtvlees glijdt. Laat de peren in het vocht afkoelen en bewaar ze afgedekt in de koelkast. De stoofpeertjes kunnen 1-2 dagen van tevoren worden gemaakt.
4 Verwarm de peren desgewenst in het kookvocht. Neem ze uit de pan, houd warm in aluminiumfolie en laat het stoofvocht in de pan tot siroopdikte inkoken. Zet de peren op een schaal en schenk er een beetje siroop over voor een prachtige glans.
Vanilleperen met sinaasappel is een recept van Jumbo