1 Week de gelatine ca. 5 min. in ruim koud water. Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker en 3 el van de suiker lobbig.
2 Meng in een kom de goed uitgeknepen gelatineblaadjes met het kokend water. Laat het al roerende afkoelen en volledig oplossen, maar niet binden.
3 Schenk de vanillevla in een grote kom en roer de opgeloste gelatine er snel door. Spatel het slagroommengsel erdoor.
4 Schep het puddingmengsel in een met koud water omgespoelde vorm of kleine vormpjes en dek af met huishoudfolie. Laat het minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
5 Breng in een steelpan de mandarijnen met 2 el van siroop en de rest van de suiker aan de kook. Laat het 2 min. doorkoken, en pureer het met staafmixer tot een gladde saus, wrijf de saus door een zeef en en laat de saus afkoelen.
6 Houd de puddingvorm(pjes) enkele tellen in een bak met heet water en stort de pudding op een grote, platte schaal of op kleine bordjes en schep de saus erover.
Vanillepudding met mandarijnsaus is een recept van Jumbo