1 Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Breng de rode bieten met de sinaasappelrasp, het -sap en de geleisuiker al roerend aan de kook. Laat 1 min. goed borrelend doorkoken en schenk de warme jam in de potten. Sluit de potten en laat ze omgekeerd afkoelen.
2 Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Bestrooi de varkenshaas eventueel met peper. Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bak de varkenshaas in 12-15 min. rondom bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel.
4 Verhit de laatste olie in een wok. Voeg de spinazie in porties toe, laat het blad al omscheppend wat slinken en het vocht verdampen.
5 Snijd de varkenshaas in plakjes. Schep op de borden een flinke lepel quinoa en wat spinazie. Leg er de varkenshaas bij. Schep er een lepel bieten-sinaasappeljam bij en maak af met de munt.
Varkenshaas met bietensinaasappeljam en spinazie is een recept van Jumbo
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)