1 Schil de sinaasappel(s) dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
2 Verhit de helft van de vloeibare margarine en bak het vlees op hoog vuur rondom goudbruin. Bestrooi het met zout en peper naar smaak en laat op matig hoog vuur in ca. 15 min., afhankelijk van de dikte, gaar bakken. Keer ze afentoe. Voeg als het bakvet te bruin wordt, wat heet water of extra vloeibare margarinetoe. Leg het vlees op een bord, dek het af met folie en laat het 5-8 min. rusten.
3 Verhit ondertussen de rest van de vloeibare margarine in een wok en bak de krieltjes, de bleekselderij en de paddenstoelen ca. 10 min. Voeg naar smaak zout, peper en de tijm toe.
4 Maak de jus af: voeg het hete water, de partjes sinaasappel, de honing en de rest van de tijm aan het bakvet toe. Breng het aan de kook en laat het 2 min. op hoog vuur inkoken.
5 Snijd het vlees in schuine plakjes van ca. 1½ cm dik en verdeel ze over de warme borden. Verdeel de jus met de sinaasappel erover. Schep de paddenstoelenkrieltjes ernaast.
Varkenshaasjes met sinaasappel-honingsaus is een recept van Jumbo