Varkenshaasjes met sinaasappel-honingsaus

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de sinaasappel(s) dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 2 Verhit de helft van de vloeibare margarine en bak het vlees op hoog vuur rondom goudbruin. Bestrooi het met zout en peper naar smaak en laat op matig hoog vuur in ca. 15 min., afhankelijk van de dikte, gaar bakken. Keer ze afentoe. Voeg als het bakvet te bruin wordt, wat heet water of extra vloeibare margarinetoe. Leg het vlees op een bord, dek het af met folie en laat het 5-8 min. rusten.
  • 3 Verhit ondertussen de rest van de vloeibare margarine in een wok en bak de krieltjes, de bleekselderij en de paddenstoelen ca. 10 min. Voeg naar smaak zout, peper en de tijm toe. 
  • 4 Maak de jus af: voeg het hete water, de partjes sinaasappel, de honing en de rest van de tijm aan het bakvet toe. Breng het aan de kook en laat het 2 min. op hoog vuur inkoken.
  • 5 Snijd het vlees in schuine plakjes van ca. 1½ cm dik en verdeel ze over de warme borden. Verdeel de jus met de sinaasappel erover. Schep de paddenstoelenkrieltjes ernaast.

Varkenshaasjes met sinaasappel-honingsaus is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept
Rachel Khoo's pad elzas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met soja-honingsaus
10 min Snack
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met frambozensaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept