1 Smelt in een braadpan 25 g boter. Bestrooi de rollade rondom met zout en peper en bak in 40-45 min. bruin en gaar. Kook intussen de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
2 Kook de spruiten in water met zout in 8-10 min. beetgaar. Smelt intussen in een koekenpan 25 g boter. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Voeg vervolgens de appel toe en bak 2 min. mee.
3 Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de laatste boter en de melk tot een romige puree. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
4 Neem de rollade uit de pan. Laat het vlees 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Giet de spruiten af en bak ze 3 min. met de spekreepjes en de appel mee. Schep de walnoten, de peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
5 Snijd van de rollade dunne plakken. Verdeel de aardappelpuree met de rollade over de borden. Schep er de spruiten bij en serveer.
Varkensrollade met spruitjes, spek en appel is een recept van Jumbo