1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Schep op de bakplaat de knolselderij met de ui en helft van de olijfolie om. Rooster de groenten ca. 10 min. in de voorverwarmde oven.
2 Verhit de rest van de olie in een soeppan. Bak de aardappelblokjes ca. 2 min. Voeg de knolselderij en de ui toe. Schenk de bouillon in de pan. Breng het aan de kook en kook de soep ca. 20 min. op laag vuur.
3 Haal de pan van het vuur. Schenk de melk in de pan en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de bladselderij - houd een beetje achter voor de garnering - en peper naar smaak toe.
4 Verdeel de hete soep over de soepkommen. Schep de zalmreepjes en een lepeltje van de Heks’nkaas in het midden van de soep en bestrooi met de achtergehouden selderij.
Verse knolselderijsoep met zalm en Heks'nkaas is een recept van Jumbo