Verse pizza met tomaatjes, parmaham en spinaziepesto

4
26 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 220 ?C. Leg de pizzabodems op de bakplaten. Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de tomaatjes. Verdeel ze over de pizzabodems. Passen er maar twee pizza’s tegelijk in de oven? Maak en bak ze dan per twee en verdeel en eet de eerste twee pizza’s terwijl de andere twee nog in de oven liggen.
  • 2 Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 6 min. knapperig. Doe intussen 75 g spinazie met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie in de maatbeker. Zet de staafmixer in de maatbeker en pureer tot een gladde spinaziepesto.
  • 3 Rasp 3 el van het stuk Parmezaanse kaas. Roer de geraspte kaas door de pesto en breng op smaak met peper.
  • 4 Neem de pizza’s uit de oven en leg ze op 4 borden. Verdeel er de plakjes ham met de rest van de spinazie over. Schep op elke pizza 1½-2 eetlepels pesto. Schaaf met een dunschiller van de rest van de kaas mooie vlokken boven de pizza’s. Besprenkel de pizza’s naar wens met een beetje extra olijfolie.

Verse pizza met tomaatjes, parmaham en spinaziepesto is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met spinaziepesto en walnoten
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forelfilet met pasta en spinaziepesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane sandwichbolletjes met geitenkaas en pesto
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Zalm met spinaziepesto uit de oven
30 min-
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept