1 Verwarm de oven voor tot 220 ?C. Leg de pizzabodems op de bakplaten. Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de tomaatjes. Verdeel ze over de pizzabodems. Passen er maar twee pizza’s tegelijk in de oven? Maak en bak ze dan per twee en verdeel en eet de eerste twee pizza’s terwijl de andere twee nog in de oven liggen.
2 Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 6 min. knapperig. Doe intussen 75 g spinazie met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie in de maatbeker. Zet de staafmixer in de maatbeker en pureer tot een gladde spinaziepesto.
3 Rasp 3 el van het stuk Parmezaanse kaas. Roer de geraspte kaas door de pesto en breng op smaak met peper.
4 Neem de pizza’s uit de oven en leg ze op 4 borden. Verdeel er de plakjes ham met de rest van de spinazie over. Schep op elke pizza 1½-2 eetlepels pesto. Schaaf met een dunschiller van de rest van de kaas mooie vlokken boven de pizza’s. Besprenkel de pizza’s naar wens met een beetje extra olijfolie.
Verse pizza met tomaatjes, parmaham en spinaziepesto is een recept van Jumbo