1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bak het brood in ca. 10 min. knapperig. Kook intussen de eieren in ca. 8 min. hard. Laat ze onder stromend koud water schrikken. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn.
2 Verhit in een koekenpan de olie en fruit de knoflook. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe en laat de blaadjes slinken. Breng op smaak met zout en peper. Neem de spinazie uit de pan en laat goed uitlekken.
3 Snijd het brood overlangs open. Bestrijk de bovenste helft van het brood met de roomkaas. Beleg de onderste helft met de spinazie. Verdeel de plakjes ei erover. Bestrooi het met de rozemarijn. Dek af met de bovenste broodhelft. Snijd het brood in stukken en zet vast met de prikkers.
Warme focaccia met spinazie en ei is een recept van Jumbo