1 Verhit de olie in een diepe pan en bak de ui 3 min. op een laag vuur. Houd 8 el witlof apart voor de garnering. Voeg de rest van de witlof en de knoflook aan de ui toe en bak ze 2 min. mee.
2 Voeg 7½ dl heet water en de bouillontabletten toe, breng het al roerend aan de kook en kook het ca. 10 min. Rooster de amandelen in een droge koekenpan al omscheppend lichtbruin. Laat ze op een bord afkoelen.
3 Snijd de korst van de geitenkaas. Prak de kaas op een bord fijn en meng het met de apart gehouden witlof, de dille en de amandelen. Pureer de soep na 10 min. koken met de staafmixer. Roer 2 el geitenkaasmengsel door de soep.
4 Schep de rest van het geitenkaasmengsel in bergjes midden op de soepborden of in de kommen. Schep de soep er omheen. Serveer direct.
Witlofsoep met geitenkaas, dille en geschaafde amandelen is een recept van Jumbo