Witlofsoep met geitenkaas, dille en geschaafde amandelen

4
25 min-
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een diepe pan en bak de ui 3 min. op een laag vuur. Houd 8 el witlof apart voor de garnering. Voeg de rest van de witlof en de knoflook aan de ui toe en bak ze 2 min. mee.
  • 2 Voeg 7½ dl heet water en de bouillontabletten toe, breng het al roerend aan de kook en kook het ca. 10 min. Rooster de amandelen in een droge koekenpan al omscheppend lichtbruin. Laat ze op een bord afkoelen.
  • 3 Snijd de korst van de geitenkaas. Prak de kaas op een bord fijn en meng het met de apart gehouden witlof, de dille en de amandelen. Pureer de soep na 10 min. koken met de staafmixer. Roer 2 el geitenkaasmengsel door de soep.
  • 4 Schep de rest van het geitenkaasmengsel in bergjes midden op de soepborden of in de kommen. Schep de soep er omheen. Serveer direct.

Witlofsoep met geitenkaas, dille en geschaafde amandelen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witlofsoep
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsoep met geitenkaas, dille en geschaafde amandelen
30 min-
Bekijk recept