1 Verwarm de oven voor tot 170 °C. Vet de ovenschaal in met de helft van de olie. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil dun af en pers de citroen uit.
2 Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Bak de ui, de courgette, de champignons en de knoflook ca. 4 min.
3 Schenk de gezeefde tomaten in de pan en breng aan de kook. Voeg de slagroom en zout en peper naar smaak toe.
4 Meng de pesto met het citroensap, de -rasp, de oregano en een beetje zout (de pesto bevat al zout!). Schep de zalm erdoor.
5 Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de plakjes tomaat. Verdeel de helft van de zalm erover. Schenk de tomatensaus erop en dek af met de helft van de lasagnebladen. Maak een 2e laag met de rest van de tomaat, de zalm, de helft van de resterende tomatensaus en de resterende lasagnebladen. Schenk de rest van de tomatensaus erover. Bestrooi met de kaas.
6 Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Zalmlasagne met rode pesto is een recept van Jumbo