1 Verhit de friteuse tot 140 C. Snijd de aardappelen met een scherp mes in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in repen van 1 cm dik. Spoel in een kom met koud stromend water het zetmeel van de frieten en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Dep de frieten met de theedoek goed droog.
2 Rasp de schil van de citroen boven een kommetje. Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met peper en citroensap.
3 Bak de frieten in 3-4 porties in 4-5 min. op 140 C voor. Schud regelmatig het mandje zodat de temperatuur van de olie gelijkmatig blijft. Schud de olie goed van de frieten. Leg de frieten op een schaal of bakplaat met bakpapier en laat ze afkoelen.
4 Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 C. Bak de frieten weer in kleine porties in 3-4 min. goudgeel en krokant. Schud na het bakken de olie goed van de frieten. Schep ze in een kom om met fijn zeezout naar smaak. Serveer de frieten met de citroenmayonaise.