Zijdezachte chocoladetaart met honing-pecannoten

4
140 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Zet de rand erop en sluit de vorm; laat het bakpapier uitsteken. Rooster de noten in een droge koekenpan. Voeg de honing en het kaneel naar smaak toe en schep om. Laat de honing licht karameliseren. Schep de noten op een stuk bakpapier en laat afkoelen.
  • 2 Verkruimel de koeken en verwarm de vloeibare margarine op een laag vuur totdat de margarine helder is. Roer de koekkruimels erdoor en verdeel ze over de bodem van de springvorm. Strijk het koekmengsel met de bolle kant van een lepel tot een mooie gladde bodem. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.
  • 3 Verwarm in een steelpan de slagroom, zonder te koken. Voeg de chocolade toe en laat het in de warme room smelten. Roer er regelmatig doorheen. Neem de pan van het vuur en laat het enkele minuten afkoelen. Schenk de chocoladeroom over de koekbodem. Strijk glad en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 4 Garneer de taart vlak voor het serveren met de pecannoten.

Zijdezachte chocoladetaart met honing-pecannoten is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept

Zijdezachte kersen-room gelei
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Astridjes
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Cannelloni met zoete ricottavulling en chocoladesaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
KIPFILET MET DRAGONSAUS EN GEVULDE UIEN
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept