Zomerfruit in kruidige kersensiroop

4
15 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de kersen af en vang de siroop op. Breng de siroop met het kaneelstokje en het citroensap tegen de kook aan. Laat de siroop op laag vuur 5 min. trekken. Los het zetmeel op in het water en schenk het al roerend bij de warme siroop. Laat de siroop al roerend op laag vuur in 1 min. tot een mooie dikte binden.
  • 2 Schep het fruit door de siroop en verwarm nog 30 sec. Laat het fruit in de siroop afkoelen en verwijder het kaneelstokje.
  • 3 Serveer het zomerfruit met de kersen en de siroop in mooie (wijn-)glazen. Schep er een flinke lepel Griekse yoghurt of vanillekwark bij.

Zomerfruit in kruidige kersensiroop is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocolade petitfours met kersen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept

Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladeparfait met zomerfruit
270 min- Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens baked oatmeal
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met vers zomerfruit
10 min Nagerecht
Bekijk recept