1 Verwarm de oven voor tot 210 ˚C. Verhit in een hapjespan of wok de olie. Fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.
2 Voeg de inhoud van het zakje kruidenmix en de andijvie toe en bak 5 min. tot de andijvie is geslonken.
3 Voeg de inhoud van het zakje saus toe en vervolgens het koud water en de crème fraîche. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 3 min. zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de appelblokjes toe en verwarm nog 1 min.
4 Giet het gehaktandijviemengsel in de ovenschaal. Bak de bobotie in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
5 Serveer de bobotie met de rijst en het stokbrood.
Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie is een recept van Jumbo