1 Meng in een schaal het gehakt met het ei, het paneermeel, de chilisaus, de ketchup, de helft van de knoflook en de oregano. Voeg zout en peper naar smaak toe.
2 Vorm van het gehaktmengsel 1 hamburger per persoon. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.
3 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de resterende knoflook ca. 1 min. en schep de komijn en de chili erdoor. Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe en breng tegen de kook aan. Laat de salsa ca. 3 min. zachtjes koken.
4 Schep de bonen erdoor en laat de salsa afkoelen. Breng op smaak met zout en peper.
5 Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de beefburgers in ca. 5 min. aan beide kanten bruin en gaar. Snijd de broodjes horizontaal open en beleg ze met de sla, de hamburger en de komkommer en schep er een royale lepel salsa over.
6 Dek af met de bovenste broodhelft en steek er een prikker door.
Zuid-Amerikaanse beefburger is een recept van Jumbo