1 Verwarm de oven voor tot 175 °C. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Breng het water aan de kook en los het bouillontablet erin op. Voeg de crème fraîche toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg ¾ van de dille toe. Pureer de saus met de staafmixer. Voeg de cranberry’s en de zilveruitjes toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
3 Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout en peper. Leg de vis in de ovenschaal en schenk de saus erover. Bak de zalm in 8-10 min. rosé of naar wens gaar. Verhit intussen de olijfolie in een wok. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper.
4 Verdeel de quinoa met de spinazie over de diepe borden. Leg de zalm erop en schep saus erover. Bestrooi met de rest van de dille.
Zweedse zalm met dille, cranberry's en zilveruitjes is een recept van Jumbo