1 Steek een barbecue met deksel aan. Doe het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt, het zout en de oregano in een kom en kneed in 3 min. tot een soepel deeg. Voeg eventueel extra bakmeel toe als het deeg te plakkerig is. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er balletjes van. Laat afgedekt staan tot gebruik.
2 Halveer de courgette in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel, rasp de courgette grof en dep droog met keukenpapier. Snijd de mozzarella in stukjes. Rasp de parmezaanse kaas. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
3 Rol de balletjes met een deegroller uit tot ronde pizza’s met een doorsnee van 15 cm. Bak in 2 porties aan 1 kant 3 min. op de barbecue.
4 Neem de pizza's van de barbecue en leg ze met de gebakken kant naar boven op een stuk bakpapier. Verdeel de pastasaus over de pizza’s. Verdeel de helft van de mozzarella over 4 gebakken pizzabodems. Verdeel de salami felino erover. Verdeel de courgette over de rest van de gebakken pizzabodems. Verdeel de helft van de Parmezaanse kaas en de rode peper erover.
5 Leg de helft van de pizza’s op de barbecue en gril ze 4 min. met gesloten deksel. Maak zo nog een portie. Neem de salamipizza’s van de barbecue, verdeel de rest van de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de rucola. Neem de courgettepizza’s van de barbecue, verdeel de rest van de mozzarella erover. Serveer per persoon 1 mozzarella-salamipizza en 1 courgette-peperpizza. Serveer direct.
Minipizza's met mozzarella & salami en courgette & rode peper is een recept van Albert Heijn