1 Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Scheur het brood in stukjes. Doe met de peterselie en knoflook in de keukenmachine en maal in 1 min. fijn.
2 Verhit de olie in een koekenpan en bak het broodkruim in 5 min. lichtbruin en knapperig. Neem van het vuur. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep om.
3 Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukjes van een ½ cm. Kook ze in 5 min. beetgaar. Snijd ondertussen het wit en groen van de bosuitjes in ringetjes. Giet de snijbonen af.
4 Doe de melk, boter en mosterd in een steelpan en verwarm. Giet de aardappelen af en laat ze in de pan zonder deksel even droogstomen. Voeg het melkmengsel toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Meng de snijbonen en bosui erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Schep de stamppot in een schaal en strooi de Italiaanse brood-peterselietopping erover.
Karin Luitens snijbonenstamp met Italiaanse topping is een recept van Albert Heijn