1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de quichevorm in. Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de quichevorm ermee.
2 Laat de gegrilde groenten uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de rode uien en salade-ui in ringen en rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los en meng met de salade-ui, Parmezaanse kaas en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Verdeel achtereenvolgens de helft van het eimengsel, alle gegrilde groenten en de rest van het eimengsel over het bladerdeeg. Leg de rode ui erop en druk licht aan. Bak de quiche in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
4 Doe ondertussen de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de quiche uit de oven en sprenkel de peterselieolie erover.
Zomerquiche met rode ui, ricotta en peterselieolie is een recept van Albert Heijn