1 Snijd de salade-ui in ringetjes, houd de donkergroene apart. Doe de couscous in een schaal met de witte en lichtgroene uiringetjes en het zout en schenk er 250 ml kokend water over. Roer een keer door en laat 10 min. staan. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.
2 Snijd de koriander en peterselie fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes. Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht erboven uit. Roer de couscous los met een vork. Voeg de witte kaasblokjes met de helft van de olie uit het potje toe aan de couscous.
3 Doe de kruiden en komkommer erbij en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de donkergroene uiringetjes. Hak de amandelen grof en strooi erover.
Couscous met groene kruiden en witte kaas is een recept van Albert Heijn