1 Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de runderbraadworsten op laag vuur in 20 min. rondom goudbruin en gaar.
2 Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snipper de knoflook. Snijd de bietjes in parten. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui, knoflook, bietjes, de gemberjam en eventueel zout 15 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
3 Meng ondertussen de zure room met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Neem de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Gril de broodjes in de grillpan 3 min. op de snijkant. Besmeer de broodjes met de zure room. Verdeel de uien-bietencompote erover en leg de worsten erop.
Hotdogs met uien-bietencompote en zure room is een recept van Albert Heijn