1 Houd enkele kersen achter voor de garnering. Halveer de rest en verwijder de pitten. Doe ze in een steelpan en voeg de sherry, 50 g basterdsuiker en het water toe. Breng aan de kook en laat de kersen 3 min. koken. Neem van het vuur, giet in een kom en laat afkoelen. Laat uitlekken, vang het vocht op. Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt.
2 Doe de eidooiers in een kom met de rest van de suiker en klop met een mixer in 4 min. tot een lichtgeel schuim. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de mascarpone en 6 el kersenkookvocht door het eidooierschuim. Spatel de slagroom erdoor. Hak de chocolade in kleine stukjes. Meng ⅔ ervan door het mascarponemengsel.
3 Breek de lange vingers doormidden. Doop de helft in het resterende kersenkookvocht en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en daarna de helft van de kersen. Doop de overige lange vingers in het kookvocht en maak zo nog een laag met de koekjes, de rest van het mascarponemengsel en de rest van de kersen.
4 Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met de rest van de chocolade en de achtergehouden kersen.
Tiramisu met kersen is een recept van Albert Heijn