Spaghetti vongole

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de schelpen die kapot zijn en spoel de rest van de vongole in koud water. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snipper de sjalot. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 2 Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, sjalot en chilivlokken 1 min. Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de vongole en wijn toe aan de tomatensaus en bak 4 min. op hoog vuur. Schud de pan regelmatig.
  • 3 Giet de pasta af en meng met de peterselie door de vongole. Verwarm 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en serveer.

Spaghetti vongole is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orecchiette con frutti di mare (pasta met zeevruchten)
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept