1 Plaats het Pizzadeeg zonder gluten en zonder lactose van Herta® op het bakpapier op een ovenplaat. Giet er de geconcentreerde tomatenpuree over en versier met de fijne reepjes butternut pompoen, de kerstomaatjes, de zwarte olijven en de pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper en laat gedurende 25 minuten bakken in de oven op 180°.
2 Voor de kruidenyoghurt: meng natuuryoghurt (kies voor ongesuikerde sojayoghurt voor een lactosevrij gerecht) met een fijngehakt kruid naar keuze (zoals munt, basilicum of peterselie) en voeg naar smaak zout en peper toe.
3 Tip 1: afhankelijk van het seizoen kan je de butternut pompoen vervangen door fijngesneden courgette of oranje paprika (voor meer kleur).
4 Tip 2: wanneer de pizza uit de oven komt, werk je af met verse rucola en enkele lepels yoghurt met verse kruiden.
Pizza met zonnige groentjes is een recept van Simply you