1 Snij 4 tomaten in dunne plakjes en zet ze apart. Snij de onderkant van de andere tomaten met een mes kruiselings in. Breng water aan de kook en dompel er de volledige tomaten 30 seconden in. Hou ze even onder koud stromend water en pel ze.
2 Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en leg er de knoflook en de blokjes tomaat in. Kruid met zout, peper, oregano en de chilivlokken. Schep uit de pan.
3 Kruid de steaks met zout en peper en smeer ze in met olijfolie. Verhit de pan opnieuw en schroei er de steaks aan elke kant 3 min in. Schep er de tomatensaus over. Haal de steaks mét de tomaten- saus uit de pan, laat ze even rusten en snij ze dan in plakken. Schik de plakjes op de borden en steek er telkens een plak tomaat tussen. Werk af met kappertjes, olijven en plukjes oregano en dien op.