Gepocheerde perziken en kersen met vanille-ijs

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij met een mesje de perziken onderaan kruiselings in en dompel ze een paar seconden onder in kokend water. Haal ze uit het water,leg ze in ijswater om af te koelen en verwijder het vel.
  • 2 Halveer de perziken en verwijder de pit. Breng de schuimwijn aan de kook met de suiker. Schil de citroen en leg de schil in de wijn. Leg de halve perziken in deze vloeistof en zet het vuur zo laag dat het net niet meer kookt. Pocheer de perziken zo 15 min. Schep ze uit de vloeistof en laat ze afkoelen in de koelkast. Leg de kersen in de kersenwijn en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 min koken en laat dan afkoelen.
  • 3 Verdeel de kersen over de borden en leg er 2 halve perziken en een bolletje vanille-ijs bij. Werk af met een paar blaadjes munt.

Gepocheerde perziken en kersen met vanille-ijs is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept