1 Blancheer de broccoli 3 à 4 min in gezouten water en hak ze daarna fijn. Mix de kikkererwten fijn met de knoflook en voeg de broccoli toe. Roer er de bloem onder en voeg het ei, de kruiden en de lente-uitjes toe. Meng goed, vorm hier hamburgers van en rol ze door het paneermeel. Zet ze in de koelkast.
2 Kook de maïskolven 6 à 7 min in licht gezouten water. Borstel ze in met olijfolie en rooster ze enkele minuten in een droge braadpan.
3 Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Bak de broccoliburgers even en laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kommetje en kruid met zout en peper. Dien de burgers op met de maïs, de sla en de vinaigrette.
Broccoliburgers met gegrilde maïskolven en limoenvinaigrette is een recept van Simply you
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van roze garnalen die op smaak gebracht werden met limoenvinaigrette