1 Voor de saus: snipper de pepertjes fijn en meng ze met de suiker. Voeg de vissaus en het limoensap toe en meng goed.
2 Pel de pompelmoes à vif en snij in partjes. Meng ze met de plakjes daikon, de blokjes watermeloen, de lente-uitjes, het basilicum, de bieslook en de pepertjessaus. Halveer de kropjes sla, snij de grootste bladeren weg (leg ze even apart) en snij de slaharten in reepjes. Meng ze met de salade. Leg de grote slabladeren op de borden en vul ze met de salade.
3 Maak inkepingen in het vel van de eendenfilets en bak ze 4 à 5 min op de barbecue, met het vel naar beneden. Keer de filets en bak ze nog eens 3 min. Haal ze van het rooster, kruid met zout en peper en laat ze 5 min rusten onder een vel aluminiumfolie. Snij de filets in dunne plakjes en dien op bij de salade.
Gegrilde eend met salade van daikon en watermeloen is een recept van Simply you