Kwartels in spekjasje met raapjes en krielaardappelen

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kwartels aan de binnen- en buitenkant met zout en peper. Leg op elke kwartel 2 blaadjes salie en verpak ze in 2 sneetjes spek. Leg ze in een ovenschaal en sprenkel er een paar druppels olijfolie over. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 min in de oven. Verwijder de folie, voeg de pastis toe en bak nog 5 min. Giet het braadvocht door een zeef, voeg er een scheutje water aan toe en breng aan de kook. Roer er de room en de bieslook door en kruid met zout en peper. Bind eventueel met een beetje maïsbloem.
  • 2 Snij de raapjes in blokjes en stoof ze 2 min in een pan met dikke bodem in 2 el hete olijfolie. Voeg de bouillon toe en laat sudderen tot de raapjes beetgaar zijn. Kruid met zout en peper.
  • 3 Kook intussen de krielaardappelen gaar. Snij ze dan in stukken en bak ze kort in olijfolie. Kruid met zout en peper. Schep de aardappeltjes op de borden, samen met de raapjes en 2 kwartels. Nappeer met een lepel saus en werk af met tuinkers.

Kwartels in spekjasje met raapjes en krielaardappelen is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Kippenblokjes met champignons en dragon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preisalade met gerookte kip
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde maaltijdsalade met kip
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kwartelfilets met Spaanse spinazie
30 min-
Bekijk recept
Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kwartel met geurige couscous
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept