1 Snij het vlees in grote stukken en kruid met zout en peper. Verwarm 3 el olijfolie in een grote stoofpan en laat het vlees er op een matig vuur in porties aan alle kanten in bruinen. Voeg de ui, 1 à 2 glazen water, de gember, de kaneel en de saffraan toe, zet het deksel op de pan en laat 1 u op een zacht vuur sudderen. Voeg eventueel gaandeweg nog scheutjes water toe.
2 Blancheer de sjalotten in hun geheel 5 min in kokend water en pel ze zodra ze een beetje afgekoeld zijn. Verwarm de rest van de olijfolie in een pannetje en laat er de sjalotten 7 min in kleuren. Voeg ze toe aan het vlees en laat nog 30 min sudderen. Is er nog erg veel vocht in de pan, laat het deksel er dan vanaf nu af.
3 Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes. Bak ze in de boter tot ze lichtbruin kleuren en karamelliseren. Schik het vlees en de sjalotten op een serveerschaal. Leg er de peren bij en werk af met platte peterselie. Dien op met dikke sneden geroosterd brood.
Lamstajine met sjalotten en gekaramelliseerde peer is een recept van Simply you