Fideuà uit Valencia

6
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg alle ingrediënten voor de bouillon in de visfond, breng aan de kook en laat 10 min sudderen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 3 el olijfolie in een paellapan en fruit de ui en knoflook even. Voeg de tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder en de saffraan toe. Giet er 1 l van de warme bouillon bij en breng aan de kook. Voeg de stukjes vis en de vermicelli toe. Leg er ook de schelpen bij en kruid met een snuifje zout en peper. Laat koken tot de bouillon volledig verdampt is.
  • 3 Besprenkel de fidueà met enkele el olijfolie extra vierge en laat 5 à 7 min gaar worden in de oven. Dien meteen op met de halve citroenen.

Fideuà uit Valencia is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Agua de Valencia
5 min
Bekijk recept
Agua de Valencia
5 min
Bekijk recept
Rabarbersoep met munt en muskaatwijn
25 min Nagerecht
Bekijk recept
valencia rijst
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Fideuà valenciana
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fideua
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fideua
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fideua - Pastagerecht Uit Spanje
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept