1 Voor de kruidenkorst: meng voor de kruidenkorst de gesmolten boter met de gehakte pijnboompitten, de kruiden, de knoflook en de mosterd. Kruid met zout en peper en voeg het paneermeel toe. Meng goed en laat 30 min rusten in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het lamsvlees met zout en peper en bak het dan snel aan in boter. Leg het vlees in een ovenvaste schaal en bedek met de kruidenkorst.
3 Bak het vlees 8 à 12 min in de oven. Haal het uit de oven en laat 10 min rusten onder aluminiumfolie. Dien op met de groenten en de saus.
4 Voor de geglaceerde wortelen: maak de wortelen schoon maar laat er 1 cm van het loof aan zitten. Blancheer ze 5 min in gezouten water.
5 Meng alle kruidenblaadjes met de gesnipperde knoflook en sjalot, de zeste en het sap van de limoen en de mosterd tot een gladde pasta. Voeg 4 el olijfolie toe.
6 Verhit de resterende olijfolie in een braadpan. Leg er de wortelen in en strooi er de suiker over. Schep er 4 el van de kruidenpasta bij. Laat kort bakken en hou warm tot het opdienen.
7 Voor de knolselderchips: schil de knolselder en besprenkel met citroensap. Snij in dunne plakjes en bak ze 10 min in goed warme olie. Laat uitlekken en hou warm.
8 Voor de saus: fruit de ui in de boter en voeg de rozemarijn en de salie toe.
9 Deglaceer met de Noilly Prat en laat de alcohol verdampen. Voeg de lamsfond toe en laat sudderen. 1
0 Kruid met zout en peper. Zeef de saus en klop ze dan op met een nootje boter. Hou warm.
Lam in kruidenkorst, knolserderchips en geglaceerde worteltjes met kruiden en limoen is een recept van Simply you