Cake met citroen en yoghurt

8
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers met de suiker op tot een witte schuimige massa. Voeg de yoghurt en de citroenzeste toe en zeef er de bloem over. Meng goed tot een glad deeg.
  • 2 Laat de boter op een heel zacht vuur smelten en giet ze bij het deeg. Klop de eiwitten tot sneeuw, schep voorzichtig onder het deeg.
  • 3 Giet het deeg in een bakvorm en bak ongeveer 50 min in de oven. Laat de cake afkoelen in de vorm. Meng de bloemsuiker met het citroensap. Haal de cake uit de oven en werk af met een laagje citroenglazuur.

Cake met citroen en yoghurt is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept