1 Meng de look, de gember, het citroensap, de olijfolie en de kruiden door elkaar. Laat daarin het vlees 1 u marineren. Doe de couscous in een kom en giet daarover de warme bouillon. Bedek en laat 5 min zwellen. Maak de korrels van de couscous los met een vork, giet er een scheut olijfolie over en voeg er de blokjes paprika, de tomaten, de munt en de peterselie aan toe.
2 Meng alle ingrediënten voor de saus, behalve de koriander en het maiszetmeel, door elkaar en laat op een zacht vuurtje warm worden. Los het maiszetmeel op in een beetje water en voeg het toe aan de saus. Laat nog 5 min koken. Doe de koriander er net voor het opdienen bij.
3 Bak de koteletten 3 min aan elke kant. Dien op met de couscous en de saus. Werk af met dunne schijfjes mandarijn.
Gemarineerde lamskoteletten, couscous en saus met mandarijn en gember is een recept van Simply you