1 Verwarm op een zacht vuur het sinaasappelsap met de gember, 1 teentje knoflook, de sojasaus, de sesamolie, de vissaus en de honing. Bind de saus eventueel met een beetje aardappelzetmeel. Schep er de hamblokjes onder en laat nog even mee warmen.
2 Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Fruit in een pannetje de uien in een nootje boter. Voeg de resterende knoflook en het laurierblad toe en laat 10 min sudderen. Giet er een beetje azijn bij en meng. Verwijder het laurierblad.
3 Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn en stamp ze tot puree. Voeg er de uien, de boter, de melk en de eidooiers aan toe en kruid met zout en peper. Dien op met de hamblokjes en de saus en bestrooi met peterselie.
Hamblokjes met soja-sinaasappelsaus en uienpuree is een recept van Simply you