1 Bekleed de bodem van een springvorm met een vel bakpapier dat net iets groter is dan de bodem zelf. Giet in een mixbeker de gesmolten boter over de verkruimelde koekjes, mix en giet in de vorm. Strijk glad en duw goed aan om een compacte en gelijkmatige bodem te krijgen. Zet 30 min. in de koelkast.
2 Laat de gelatine weken in koud water. Breng de melk aan de kook op een matig vuur en hou warm. Snij het vanillestokje doormidden, schraap de zaadjes eruit en laat alles trekken in de warme melk. Klop de eierdooiers met de suiker op tot het mengsel wit wordt. Haal het vanillestokje terug uit de melk. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in de melk. Giet de eierdooiers voorzichtig in de melk terwijl je roert op een zacht vuur tot het mengsel de consistentie krijgt van pudding. Laat afkoelen.
3 Klop de room op tot slagroom en meng voorzichtig door de koude pudding. Haal de vorm uit de koelkast en giet de bavarois op de koekjesbodem. Zet opnieuw 4 u in de koelkast. Haal uit de vorm en versier de taart met mangostukjes.