1 Fruit de ui met de witte wijn in een stoofpot. Voeg de verse zalm toe net voor de bereiding kookt en haal van het vuur zodra de zalm gaar is. Laat afkoelen.
2 Hak de gerookte zalm fijn. Giet de zalmbereiding door een zeef en bewaar het kookvocht met de witte wijn. Verkruimel de verse zalm en meng met de gerookte zalm, de mayonaise, het citroensap, 2 el van het kookvocht met witte wijn en de dille. Kruid met peper en zout. Meng tot een homogeen deeg en hou apart.
3 Maak de crackers: verwarm de oven voor op 175°C. Meng de zaadjes met de quinoa en het zeezout. Giet het water erbij en meng. Laat de zaadjes 5 min. weken zodat ze het water opnemen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het deeg hier op met een spatel uit in een homogene en fijne laag. Teken met een mes een ruitpatroon in het deeg en zet 30 tot 40 min in de oven tot de crackers krokant zijn. Verdeel het zalmmengsel in kommen en breng op smaak met de kappers, de citroenzeste en enkele takjes dille. Serveer met de crackers.
Rillettes van zalm en huisgemaakte crackers is een recept van Simply you