Rillettes van zalm en huisgemaakte crackers

4
37 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de ui met de witte wijn in een stoofpot. Voeg de verse zalm toe net voor de bereiding kookt en haal van het vuur zodra de zalm gaar is. Laat afkoelen.
  • 2 Hak de gerookte zalm fijn. Giet de zalmbereiding door een zeef en bewaar het kookvocht met de witte wijn. Verkruimel de verse zalm en meng met de gerookte zalm, de mayonaise, het citroensap, 2 el van het kookvocht met witte wijn en de dille. Kruid met peper en zout. Meng tot een homogeen deeg en hou apart.
  • 3 Maak de crackers: verwarm de oven voor op 175°C. Meng de zaadjes met de quinoa en het zeezout. Giet het water erbij en meng. Laat de zaadjes 5 min. weken zodat ze het water opnemen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het deeg hier op met een spatel uit in een homogene en fijne laag. Teken met een mes een ruitpatroon in het deeg en zet 30 tot 40 min in de oven tot de crackers krokant zijn. Verdeel het zalmmengsel in kommen en breng op smaak met de kappers, de citroenzeste en enkele takjes dille. Serveer met de crackers.

Rillettes van zalm en huisgemaakte crackers is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Toastjes met Belgische kaas
10 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde zalm met whisky en komkommer met anijs
20 min
Bekijk recept
Crackers met lijnzaad en pompoenpitten
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Toastje paling met appelsalade
15 min Snack
Bekijk recept

Rillettes van gerookte forel met rode biet, lente-ui en groene appel
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mediterrane visschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rillettes aux deux saumons van Foppe van Mil
1u20 min Snack
Bekijk recept
Kropsla met tonijndressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept