1 Laat de pompoenblokjes gedurende ongeveer 30 min. in de oven roosteren.
2 Snij suprêmes uit de pompelmoes met een zeer scherp mes en pers de rest van de vrucht uit.
3 Bak de bacon in ongeveer 3 min. goudbruin en laat uitlekken. Bewaar +/- 1 eetlepel bakvet in de pan. Kruid de sint-jakobsnoten met peper en zout en bak in 2 min. goudbruin in het bakvet van de bacon. Voeg de ui toe, keer de sint-jakobsnoten om en laat nog 2 min. bakken. Hou warm.
4 Deglaceer de pan met het pompelmoessap en de wijn. Laat indikken en klop de saus op met 1 eetlepel boter.
5 Pureer de pompoenblokjes met 2 eetlepels boter en de honing en kruid met peper en zout.
6 Gebruik een vorm om torentjes van pompoenpuree te maken op de borden. Schik de sint-jakobsnoten en de bacon erbij. Nappeer met de saus en versier met de suprêmes van pompelmoes en enkele takjes waterkers.
Sint-jakobsnoten met roze pompelmoessaus is een recept van Simply you