Sint-jakobsnoten met roze pompelmoessaus

4
37 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de pompoenblokjes gedurende ongeveer 30 min. in de oven roosteren.
  • 2 Snij suprêmes uit de pompelmoes met een zeer scherp mes en pers de rest van de vrucht uit.
  • 3 Bak de bacon in ongeveer 3 min. goudbruin en laat uitlekken. Bewaar +/- 1 eetlepel bakvet in de pan. Kruid de sint-jakobsnoten met peper en zout en bak in 2 min. goudbruin in het bakvet van de bacon. Voeg de ui toe, keer de sint-jakobsnoten om en laat nog 2 min. bakken. Hou warm.
  • 4 Deglaceer de pan met het pompelmoessap en de wijn. Laat indikken en klop de saus op met 1 eetlepel boter.
  • 5 Pureer de pompoenblokjes met 2 eetlepels boter en de honing en kruid met peper en zout.
  • 6 Gebruik een vorm om torentjes van pompoenpuree te maken op de borden. Schik de sint-jakobsnoten en de bacon erbij. Nappeer met de saus en versier met de suprêmes van pompelmoes en enkele takjes waterkers.

Sint-jakobsnoten met roze pompelmoessaus is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Krokante eendenborst met honing-pompelmoessaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenpilav met tonijn en pompelmoessaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompelmoessaus
10 min
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept