1 Snij de avocado's in de lengte doormidden, haal de steen eruit, maak het vruchtvlees los van de schil en doe het in een slakom. Besprenkel met het citroensap zodat het niet verkleurt. Breng de helft van de bouillon aan de kook. Voeg er het avocadovruchtvlees aan toe en mix alles met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg de rest van de bouillon en de room toe en laat al roerend warm worden.
2 Laat de soep niet te lang doorkoken. Breng op smaak met cayennepeper en een beetje zout. Hou warm.
3 Meng voor de tempura de eierdooiers met 110 g bloem, de kurkuma, het ijswater en het zout. Haal in een snelle beweging elk spinazieblaadje door de resterende bloem, dan door het beslag en dompel het ten slotte in de olie. Bak ze telkens in kleine porties in de frituurpan tot ze kleuren, in meer dan één keer indien nodig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de soep over de kopjes, werk ze af met enkele spinazieblaadjes en dien op.
Avocadovelouté met knapperige spinazie is een recept van Simply you
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)