Kwartels met een vulling van peperkoek en gedroogde vijgen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling: meng de peperkoekblokjes met het kippengehakt, het ei, de rozijnen, de vijgenblokjes en de dragonblaadjes. Vul de kwartels met dit mengsel.
  • 2 Schik de kwartels in een ovenschaal en zet 40 min. in de oven terwijl je het vlees regelmatig bevochtigt met het bakvocht. Haal de kwartels uit de oven en hou warm.
  • 3 Doe de sjalot en de selder in de ovenschaal. Bevochtig met de bouillon, giet er een scheut cognac bij en deglaceer de aanbaksels. Laat indikken op een zacht vuur en klop de saus op met de boter. Overgiet de kwartels met de saus en versier met een takje tijm. Serveer met gesmoord witloof, verse vijgen en aardappelpuree.

Kwartels met een vulling van peperkoek en gedroogde vijgen is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Kwartelfilets met Spaanse spinazie
30 min-
Bekijk recept
Kwartels met clementines en honing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kwartel met geurige couscous
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept