Eendenborst met peer

4
60 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de peren: warm de wijn op met het water, de suiker, de honing, de kruidnagels, kaneel en steranijs. Zodra het mengsel kookt, dompel je de geschilde peren erin onder. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen.
  • 2 Voor de sjalotten: stoof de sjalotten in boter met peper, zout en bestrooi met suiker. Voeg de rode wijn, de bouillon, de laurier en een beetje balsamicoazijn toe. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  • 3 Bak de eend à point zonder vetstof. Blus met het kookvocht van de peren. Haal van het vuur af, snij in blokjes, snij de peren in plakjes en verdeel alles over de glaasjes.

Eendenborst met peer is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept