1 Gril alle noten enkele minuten in een pan. Leg ze op een doek en wrijf er goed over om de velletjes eraf te krijgen. Verhit 200 g suiker in een pan met een beetje water, onder voortdurend roeren, tot je een blonde karamel bekomt. Roer er alle noten onder, tot ze volledig omhuld zijn met karamel. Laat 10 min. afkoelen op vetvrij papier. Hak daarna de noten fijn.
2 Klop 4 eierdooiers au bain-marie op met 50 g suiker tot ze wit en schuimig worden. Haal al roerend van het vuur af. Bewaar op een koele plaats. Klop de eiwitten stijf. Klop de room op met de amaretto. Meng het notenmengsel met de amarettoroom en de eierdooiers en, als laatste, de eiwitten. Giet het mengsel in een terrine of in kleine schaaltjes. Laat de glaasjes minstens 4 uur opstijven in het vriesvak, de terrine moet een nacht ingevroren worden.
3 Dompel de terrine in lauw water om de parfait uit de vorm te halen. Draai de terrine om en dien op op een serveerschaal. Overgiet met de karamelsaus.