Oesters gegratineerd met champagne

4
10 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Open de oesters en bewaar het sap. Bestrooi een ovenplaat met grof zeezout en leg er de schelpen op.
  • 2 Fruit de sjalot in een braadpan en voeg het oestervocht, de champagne, de room en peper toe. Laat tot 3/4 inkoken.
  • 3 Giet de saus over de oesters en laat 3 tot 4 min. garen in een voorverwarmde oven van 200 °C, tot ze gegratineerd zijn. Versier met versgehakte peterselie.

Oesters gegratineerd met champagne is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Champagne flip
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept