Foie gras met gekaramelliseerde vijgen

4
10 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de vijgen kruisvormig in. Verhit de suiker met het water, het citroensap en de kruiden en meng tot je een siroop krijgt. Giet de vijgen erbij en laat enkele min. sudderen waarbij je de vijgen blijft bevochtigen.
  • 2 Duw met een stervormige uitsteekvorm sterren uit de sneden brood en bak ze goudbruin in wat hete boter.
  • 3 Snij de foie gras in plakjes (1 tot 2 cm dik) en gril ongeveer 5 min. in de oven. Leg de ganzenlever op de broodsterren. Serveer met de citroentijm, de gekaramelliseerde vijgen en wat siroop.

Foie gras met gekaramelliseerde vijgen is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalot
Voorgerecht
Bekijk recept
Steak Rossini met Pommes Williams
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept