1 Bereid het biscuit: verwarm de oven voor op 180°C. Splits de 4 eieren. Meng in een kom de dooiers met de suiker en de citroenzeste. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe. Klop het eiwit op tot schuim en voeg het toe aan het mengsel. Spreid het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad met een spatel, zodat je een biscuit krijgt van 20 cm bij 40 cm en 1 cm hoogte. Zet 10 tot 12 min. in de oven. Bedek vervolgens met een licht bevochtigde theedoek en hou apart.
2 Maak de mousse klaar: klop de 2 eierdooiers schuimig met de suiker. Verwarm de frambozencoulis op een zacht vuur. Laat de blaadjes gelatine weken in een kom water, knijp ze uit en voeg ze al roerende toe aan de coulis. Laat de coulis lauw worden. Klop de room op tot het volume verdubbeld is. Voeg het eiersuikermengsel toe aan de frambozencoulis. Voeg tenslotte de opgeklopte room en de cottage cheese toe en meng alles goed door elkaar.
3 Haal de theedoek van het biscuit en besmeer 2/3 van het gebak met de mousse. Leg de verse frambozen in het midden en rol het biscuit heel strak op. Wikkel het in keukenfolie en leg 15 min in de ijskast. Klop de room op voor de afwerking. Voeg suiker toe naar smaak. Haal de folie weg van de kerststronk en smeer de stronk aan alle kanten in met de room, versier met geraspte witte chocolade en dien op met verse frambozen, besneeuwd met bloemsuiker.
Meringue-kerststronk met frambozen is een recept van Simply you