Gebakken tofu, truffelpuree, gegrilde spruitjes en veenbessen met honing

4
82 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen 20 min. in licht gezouten water. Giet ze af en voeg de warme melk, boter en 1 mespuntje nootmuskaat toe. Plet ze tot puree. Doe de losgeklopte eieren en de truffelolie erbij. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
  • 2 Doe de veenbessen in een pan met de honing en een beetje water. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de veenbessen karamelliseren gedurende ongeveer 7 min.
  • 3 Zet de oven op 180°C. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en verdeel er de plakjes tofu over. Besprenkel met de sojasaus, esdoornsiroop, tijm, komijn en dille. Zet 30 min. in de oven.
  • 4 Voor de gegrilde spruitjes: verwarm de oven voor op 220°C. Leg 500 g spruitjes in een ovenschotel, voeg 1 theelepel verse, fijngehakte rozemarijn toe, de zeste van 1 citroen en overgiet met lookolie. Zet 20 tot 25 min. in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Verdeel de ingrediënten over de borden en werk af met verse dragon.

Gebakken tofu, truffelpuree, gegrilde spruitjes en veenbessen met honing is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept