1 Kook de aardappelen 20 min. in licht gezouten water. Giet ze af en voeg de warme melk, boter en 1 mespuntje nootmuskaat toe. Plet ze tot puree. Doe de losgeklopte eieren en de truffelolie erbij. Breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
2 Doe de veenbessen in een pan met de honing en een beetje water. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de veenbessen karamelliseren gedurende ongeveer 7 min.
3 Zet de oven op 180°C. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en verdeel er de plakjes tofu over. Besprenkel met de sojasaus, esdoornsiroop, tijm, komijn en dille. Zet 30 min. in de oven.
4 Voor de gegrilde spruitjes: verwarm de oven voor op 220°C. Leg 500 g spruitjes in een ovenschotel, voeg 1 theelepel verse, fijngehakte rozemarijn toe, de zeste van 1 citroen en overgiet met lookolie. Zet 20 tot 25 min. in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
5 Verdeel de ingrediënten over de borden en werk af met verse dragon.
Gebakken tofu, truffelpuree, gegrilde spruitjes en veenbessen met honing is een recept van Simply you