Lasagnette met wild konijn

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de champignons 30 min. in 200 ml warm water. Laat uitlekken en hak in grove stukken. Bewaar het vocht. Verhit wat boter en olijfolie in een stoofpan en bak de stukken konijn langs alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en hou apart. Fruit de ui en de look in dezelfde pan. Voeg de wortel en de selder toe en laat nog ongeveer 5 min. stoven.
  • 2 Doe het konijn terug in de pan, deglaceer met de wijn en laat bijna volledig inkoken. Voeg de gepelde tomaten, de passata, het gezeefde vocht van de champignons, de laurier, de tijm en de rozemarijn toe en kruid met peper en zout. Meng voorzichtig, dek af en laat sudderen op een zacht vuur, gedurende 1 uur of tot het vlees gaar en mals is, het vlees moet makkelijk los komen van de beenderen. Roer regelmatig om. Verwijder de laurier, de tijm, de rozemarijn en het vlees en laat de stukken konijn iets afkoelen.
  • 3 Laat intussen de saus verder sudderen tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Ontbeen het vlees en snij in kleine stukken. Voeg samen met het eekhoorntjesbrood toe aan de saus en roer. Verwarm alles nog 5 min. en kruid bij indien nodig. Kook de lasagnette al dente in een ruime hoeveelheid licht gezouten water. Laat uitlekken en meng door de saus. Hou warm. Verhit intussen wat olie in een pan en bak de shiitake even aan. Verdeel de pasta met het konijn en de saus over de borden, schik de shiitake erop, besprenkel met een scheut extra vierge olijfolie en bestrooi met parmezaan.

Lasagnette met wild konijn is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lasagnette met tomaat, spinazie & ricotta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagnette met tomaat en ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
La­sag­net­te met to­maat
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagnette met broccoli
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept