Gemarineerde hertensteaks met kaneelappels

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng voor de marinade de 2 oliën, de ui, de look, de laurier, de selder en de peperbollen. Voeg 4 eetlepels Xeresreductie toe terwijl je klopt en meng het vlees erdoor. Zet 24 uur in de koelkast. Keer het vlees af en toe om in de marinade.
  • 2 Haal het vlees na 24 uur uit de marinade, dep het droog en laat rusten op kamertemperatuur. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak de steaks 3 min. langs beide kanten kort aan, ze moeten rozig blijven. Pak het vlees in met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
  • 3 Giet de wijn en 3 eetlepels Xeresreductie bij de rest van het bakvet en verwarm kort. Mix de warme saus met de kweepeergelei tot je een gladde consistentie krijgt. Verwarm opnieuw indien nodig. Giet de saus over het vlees. Werk af met een takje peterselie.
  • 4 Voor de kaneelappels: was 4 appels, verwijder het klokhuis en snij in kwarten. Laat 50 g boter smelten in een pan en bak de appelkwarten. Bestrooi met 2 theelepels suiker en 1 theelepel kaneel en laat 5 min. karamelliseren.

Gemarineerde hertensteaks met kaneelappels is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crêpe d'amour met kaneelappels en cognac
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelappels
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken Kaneelappels
30-60 min -
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept