Hertenbout met tijm en abrikozenconfituur

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Kruid de hertenbout royaal met peper en zout. Verhit de olijfolie in een stoofpot en laat de hertenbout erin kleuren.
  • 2 Haal het vlees uit de stoofpot en fruit de look en de ui in het bakvocht. Voeg de laurier, de tijm, de witte wijn en de cognac toe. Doe het vlees terug in de stoofpot en zet 1u30 in de oven. Bevochtig het vlees regelmatig met het bakvocht.
  • 3 Meng de rozemarijn met de abrikozenconfituur. Een half uur voor het einde van de bereidingstijd smeer je de abrikozenconfituur op de bout om een gelakt korstje te krijgen. Bedek de hertenbout daarna met aluminiumfolie en laat rusten voor je het vlees in plakken snijdt.

Hertenbout met tijm en abrikozenconfituur is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel
35 min
Bekijk recept
Scones met sinaasappel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenvleugels met confituur
Snack
Bekijk recept
Schildpad met kiwi’s en speculoos
35 min Nagerecht
Bekijk recept

In Bier Gestoofde Hertenbout Met Specerijen
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde hertenbout
Bekijk recept
Hertenragout
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertengoulash met linzen
0 min
Bekijk recept